Tornooi-info

Het Maaslandtornooi is ‘het gezelligste gemengd dubbeltornooi’ bij uitstek dat door iedereen bij TC Maaseik hoog in het vaandel wordt gedragen. Ieder jaar leven wij met zijn allen hier naar toe.

De organisatie hiervan gebeurt door enthousiaste vrijwilligers.

Algemene Speelformule

Omdat het Maaslandtornooi een gezelligheidstornooi is gaat het in eerste instantie om het tennisplezier. “Deelnemen is belangrijker dan winnen”. Of je nu een B-speler bent of net je eerste lessen achter de rug hebt; de formule van het Maaslandtornooi maakt dat iedereen mee kan doen.

Met de partner van je keuze – het liefst natuurlijk iemand van ongeveer gelijke sterkte – speel je drie dubbel gemengd wedstrijden in een poule, waarna je in de tweede week in de A-, B- of C- Poule wordt ingedeeld. Deze 3 wedstrijden worden in de eerste week gespeeld (vanaf woensdag) waarvan de laatste wedstrijd op “bonte” zondag verplicht gespeeld moet worden, waarop iedereen zo gek verkleed mogelijk op het plein mag staan (a.d.h.v het Thema).

Eenmaal in de tabel (A, B of C) wordt er geloot wie je nieuwe partner zal zijn voor de volgende wedstrijd en wie je tegenstanders zijn. Vanaf dat moment wordt er gespeeld met rechtstreekse uitschakeling en volgt na iedere ronde opnieuw een loting tot aan de halve finales! Deze wedstrijden worden vanaf maandag gespeeld en eindigt met de finale op de laatste zaterdag inclusief spetterend feest en BBQ.

Er worden telkens twee sets gespeeld met eventueel een beslissende super tiebreak als derde set (in onderling overleg en mits toestemming van de wedstrijdleiding kan er een volledige derde set gespeeld worden, als er voldoende tijd voorhanden is).

Indien je na uitschakeling toch nog wenst deel te nemen, kan je je opgeven als “Lucky Loser” en bestaat de kans dat je alsnog wordt opgevist om verder te spelen.

Inschrijvingsgeld

  • 22 euro per persoon inclusief lotje tombola en afsluitende BBQ op de laatste zaterdag

Wanneer

Het Maaslandtornooi is elk jaar in de laatste week van juli en de eerste week van augustus!

Maaslandtornooi 2018

van woensdag 25 juli t/m zaterdag 4 augustus
Poulewedstrijden van wo 25 juli t/m zo 29 juli
Iedereen verplicht spelen op zondag 29 juli
Finaleweek van ma 30 juli t/m za 4 augustus